foto: John Birkeland

Kontaktperson: John Birkeland Hansen

Telefon: 41343929

Damokles

John Birkeland Hansen – trommer
Fredrik Ryberg – gitar
Kristian Liljan – bass
Gøran Karlsvik – vokal
Ronny Flissundet – gitar

Slapp debutplata “Nights Come Alive” på Vinter Records 31 mars i år. Strålende kritikker både i inn og utland. De siste 5 singlene med god rotasjon på NRK (Stjernepose og Radio Rock). Oslo/Hamar-baserte Damokles ble stiftet høsten 2019, og har siden oppstart hatt en nærmest manisk energi på låtskriverfronten. Syv kritikerroste singler med tilhørende musikkvideoer er allerede utgitt, samt en cover av Depeche Mode sin “Never Let Me Down Again” samt «A Forest» av The Cure. Sandkassen til Damokles har få sjangerregler, og inspirasjon hentes fra så mangt, men grunnlaget ligger nok i den mer emosjonelle delen av 90-tallets post-hardcore samt alternativrock, krysset med dystopisk 80-talls post-punk. Som hør og bør fremføres musikken som om livet sto på spill, med like stort fokus på giftige hooks som på kreativ galskap. Bandet arbeider i skrivende stund med andrealbumet.
Rent tematisk, så berører albumet “Nights Come Alive” den tynne hinnen mellom sivilisasjon og komplett strukturell kollaps. Lyrikken maler bredt med dommedagsprofetier, godt krydret med bisarr fandenvoldskhet og katartisk raseri. Vår siste dag er potensielt rett rundt hjørnet, så hvorfor ikke kjøre på med en helsikes fest mens man først venter på endetiden? Det frenetiske og unisone lydbildet til Damokles backer denne vibben totalt. For å backe dommedagsstemningen litt ekstra har bandet fått god hjelp med albumartwork av den svenske maleren Christopher Robin Rådlund, fra hans dystopiske kolleksjon «Kollaps».

Damokles består av medlemmer fra Dunderbeist, This Sect, Melkeveien, KITE og Stonegard. Alle band med lang fartstid på veien og med utallig plateutgivelser.