Musikk i Innlandet
Dog Valley Fever på Norsk Litteraturfestival.

Dog Valley Fever på Norsk Litteraturfestival på Lillehammer

Som i fjor inviterte Norsk Litteraturfestival, World Expression Forum og Musikk i Innlandet til Folkemøte. Dog Valley Fever sto på scenen på Lillehammer.

— Det handler og toleranse og respekt. Det sa Nils Jørgen Nygaard Kraft i Dog Valley Fever. Temaet sto sentralt da bandet opptrådte på Norsk Litteraturfestival på Lillehammer. Dette prosjektet er tuftet på bygdedyret som møter det multikulturelle. Da oppstår det en feber som vi må gjennom for at samfunnet skal bli friskt.

Kraft og vilje med Dog Valley Fever 

Kunstnerisk leder i Musikk i Innlandet, Solbjørg Tveiten, mener det ligger mye budskap og høy ytringsfaktor i den musikken som skapes, også i Innlandet.

— Dog Valley Fever representer kraft og vilje til å gjøre en forskjell gjennom å skape musikk. Formidle tekster som er viktig for samtiden. De var et sentralt innslag på fjorårets bransjefestival, Innpuls.

Nobelprisvinnere

I folkemøtet møtte publikum den unge finsk-ecuadorianske klimaaktivisten Helena Gualinga. Hun delte scene med Dog Valley Fever og et stjernelag av ukrainske poeter. Oleksandra Matviichuk representerte Centre for Civil Liberties. Det var en av organisasjonene som mottok Nobels fredspris 2022.

Folkemøtet ble ledet av sjefredaktør for den politiske nettavisen Altinget, Veslemøy Østrem. 

På scenen

Oleksandra Matviichuk (Ukraina)
Daryna Gladun (Ukraina)
Julia Musakovska (Ukraina)
Olemic Thommessen
Helena Gualinga (Ecuador/Finland)

Musikk: Dog Valley Fever
Programleder: Veslemøy Østrem

I samarbeid med WEXFO, Musikk i Innlandet & Norsk Litteraturfestival
Video: Musikk i Innlandet