En million i spillemiddeloverskudd til Musikk i Innlandet

Det var stortingsrepresentantene Margrethe Haarr (Sp), Rigmor Aasrud (Ap) og Marit Knutsdatter Strand (Sp) som kom på besøk med de gode nyhetene.

— Musikk i Innlandet viser vilje og har fått til mye på kort tid. Dette er en erkjennelse av at Innlandet tenker riktig. Det er ikke det dere ba om men det er en start, og vi vil jobbe for at dere skal få støtte fast gjennom statsbudsjettet framover. Både kulturministeren og andre har lagt merke til satsingen, og vi har jobbet for å finne midler. Nå blir den fremste oppgaven og vise hvor bra dette går i 2023 slik at vi kan fortsette veien videre sier Margrethe Haarr i stortingets familie- og kulturkomité

Det var stortingsrepresentantene Margrethe Haarr (Sp), Rigmor Aasrud (Ap) og Marit Knutsdatter Strand (Sp) som kom på besøk med de gode nyhetene. Med seg på laget hadde de Pål- Arne Oulie (fylkestingsrepresentant Sp og nestleder for utvalg for kultur), Kjerstin Lundgård (fylkestingsrepresentant Ap og leder for utvalg for kultur) og ordfører i Gjøvik Torvild Sveen (Sp). 

— Det er så viktig å samle og vise frem bransjen og Fylkeskommunen er veldig glad for at staten nå er med og vi ser frem til videre utvikling sier Kjerstin Lundgård (Ap)

Pål-Arne Oulie (Sp) er også begeistret for nyheten. – Vi sitter med et postitivt inntrykk og det er så viktig at Musikk i Innlandet også er med på å løfte nye og unge kunstere i Innlandet.

— Det er er svært gledelig at Musikk i Innlandet ses og blir prioritert allerede i år. Vi er godt i gang og har store ambisjoner for denne satsingen. For lykkes er vi avhengig av å ha med staten på laget og jeg opplever dette som et positivt signal også for kommende år, sier Solbjørg Tveiten.

Om en uke går Innpuls – bransjetreff & konserter av stabelen, Musikk i Innlandets første store arrangement for musikkbransjen i Innlandet.