Musikk i Innlandet
Musikk i Innlandet

Musikk i Innlandet mottar en million i spillemiddeloverskudd

Det var representantene Margrethe Haarr (Sp), Rigmor Aasrud (Ap) og Marit Knutsdatter Strand (Sp) som kom på besøk med de gode nyhetene til Musikk i Innlandet.

Musikk i Innlandet viser vilje og har fått til mye på kort tid. Dette er en erkjennelse av at Innlandet tenker riktig. Det er ikke det dere ba om men det er en start. Vi vil jobbe for at dere skal få støtte fast gjennom statsbudsjettet framover. Både kulturministeren og andre har lagt merke til satsingen. Nå blir den fremste oppgaven og vise hvor bra dette går i 2023. Slik kan vi fortsette veien videre. Det sier Margrethe Haarr i stortingets familie- og kulturkomité.

Det var stortingsrepresentantene Margrethe Haarr (Sp), Rigmor Aasrud (Ap) og Marit Knutsdatter Strand (Sp) som kom på besøk med de gode nyhetene. Med seg på laget hadde de Pål- Arne Oulie (fylkestingsrepresentant Sp og nestleder for utvalg for kultur), Kjerstin Lundgård (fylkestingsrepresentant Ap og leder for utvalg for kultur) og ordfører i Gjøvik Torvild Sveen (Sp). 

— Det er så viktig å samle og vise frem bransjen. Fylkeskommunen er veldig glad for at staten nå er med og vi ser frem til videre utvikling, sier Kjerstin Lundgård (Ap).

Pål-Arne Oulie (Sp) er også begeistret for nyheten. — Vi sitter med et postitivt inntrykk. Det er så viktig at Musikk i Innlandet også er med på å løfte nye og unge kunstere i Innlandet.

— Det er er svært gledelig at Musikk i Innlandet ses og blir prioritert allerede i år. Vi er godt i gang og har store ambisjoner for denne satsingen. For lykkes er vi avhengig av å ha med staten på laget. Jeg opplever dette som et positivt signal også for kommende år. Det sier Solbjørg Tveiten.

Om en uke går Innpuls – bransjetreff & konserter av stabelen. Det er Musikk i Innlandets første store arrangement for musikkbransjen i Innlandet.