foto: bitterfoyn

Kontaktperson: Didrik Føyn Føyen

Telefon: 47397644

Ensemble SINK

Kristin Føyn Føyen – vibrafon
Didrik Føyn Føyen – trombone og piano
Nora Hannisdal – horn
Andreas Fossum – trompet, flygelhorn, trombone, pikkolotrompet

NO TIME FOR BEING er et sammenhengende, flytende og vektløst verk skrevet av kunstnerduoen bitterfoyn til Ensemble SINK. Tiden opphører og rommet forandres bokstavelig talt mens du blir dratt med i musikkens minimalistiske dans. Forestillingen har et melankolsk preg, og omhandler temaene ensomhet, identitet og skam. Gjennom å projisere kunstvideo på vegger og tak er målet at publikum får en følelse av å være inni og omsluttet av ikke bare musikken, men hele den visuelle verdenen til bitterfoyn og Ensemble SINK. NO TIME FOR BEING er like mye en én time lang kunstopplevelse som en konsert. Likevel er musikken hele tiden det bærende elementet.
NO TIME FOR BEING er et én time langt sammenhengende verk for fem musikere med nyskrevet musikk, videokunst, installasjon og tekst. Vi vil lage en 30-minuttersversjon av verket for anledningen.
Link til video, som viser litt av prosjektet.
Musikken til prosjektet har også blitt gitt ut, og ligger der du lytter til musikk: Bitterfoyn – Ensemble SINK : NO TIME FOR BEING
———————————
Forestillingen er nyskapende og original, og tar opp et samfunnsviktig tema, som har blitt ytteligere aktualisert av koronakrisen. Akkurat nå trengs det mer enn noen gang kunst og kultur av, og for, unge som uttrykker det unge føler i dag. En av målsettingene til prosjektet NO TIME FOR BEING er å øke bevissthet rundt ensomhet blant unge, og å skape mer åpenhet rundt temaet. Ensemble SINK formidler nyskrevet musikk med klassiske musikere på en innovativ måte. Ensemblet har et høyt faglig nivå. Prosjektet har en jevn kjønnsfordeling med kvinneandel på 60 % og kvinnelig komponist.
———————————
BITTERFOYN
bitterfoyn er vage ord og klare tanker
musikk i skiftende skriftspråk
tydlige tonespråk på tidvise avveier
prefrontale prosjekter i bitre biter

og mindre menneskers menneskelige muligheter

bitterfoyn etablerte seg i 2018 som kunstnerduo bestående av vibrafonist Kristin Føyn Føyen og trombonist og pianist Didrik Føyn Føyen. Duoen har sitt hovedvirke som komponister og utøvende musikere, og eksperimenterer med videokunst, poesi og performanceelementer.

Ensemble SINK består av Kristin Føyn Føyen (vibrafon), Didrik Føyn Føyen (piano og trombone), Nora Hannisdal (horn), Andreas Fossum (trompet, flygelhorn) og Malene Flataker (trompet), og ble startet av bitterfoyn i 2019. De har spilt sammen på prosjekter som «SINK – At Night They Tend to Disappear», «Be brave like a girl» og «NO TIME FOR BEING» på flere nordlandsturnéer i regi av Festspillene Helgeland, og blant annet på Akerselva kammermusikkfestival, Vannvogna Konsert og Kunsthall i Halden, Glasslåven Kunstsenter på Gran, Konsertsalen i Hestviken (Nordland), Verdensarvsenteret på Vega, flere konserter i Årnes, og i Hønefoss Kirke med flere.
Nora Hannisdal spiller fast i samtidsensemblet Traktor med base i Innlandet. Andreas Fossum spiller sammen med en rekke musikere med base i Innlandet, bl.a i brassbandet Jaren hornmusikkforening. Andreas er ofte på Biri der familien har hytte. Kristin Føyn Føyen har hele morssiden fra Toten, og har tilbragt mange somre her, og har mange gode barndomsminner fra Mjøsa.
Ensemble SINK ønsker å virke mer på Innlandet og jobber med å sette opp flere konserter her i 2023-sesongen.