Musikk i Innlandet
Siwan

SIWAN – Musikk i Innlandet presenterer

Musikk i Innlandet arrangerer tre konserter med Jon Balkes Siwan på Hamar teater, Rudi Gard, og Samfundet på Gjøvik i løpet av november 2022.

«Jon Balke har gjennom sine mange år som aktiv jazzmusiker og komponist satt musikalske avtrykk etter seg. Jeg gleder meg over at Innlandets publikum nå får anledning til å oppleve SIWAN og den eventyrlige musikalske reisen i sjangre og historie. Dette kan du ikke gå glipp av! Verden kommer til Innlandet og Innlandet møter verden i dette unike musikalske samarbeidet,» sier kunstnerisk leder Solbjørg Tveiten

«Siwan er skapt for å hedre sameksistens, toleranse og mangfold. Vi er som en familie, hver gang vi møtes er en familiehøytid» sier Jon Balke.

Siwan utgjør et multikulturelt orkesterprosjekt med musikere fra Algerie, Tyrkia, Iran, Danmark, Sverige og gjør disse konsertene i samspill med strykere fra Innlandet. Det er et internasjonalt prosjekt som ble startet av komponist og jazzmusiker Jon Balke. Prosjektet ytrer musikk som et universelt språk og gjennom samarbeid løftes toleranse og sameksistens fram som grunnleggende verdier.
Sammen med de andre musikerne skaper Balke et sammensatt musikalsk uttrykk basert på flerkulturell og -religiøs historie. Her møtes renessanse og barokk, tradisjons- og jazzmusikk.

Jazzensemblet Siwan så dagens lys i anledning Cosmopolites 15-årsjubileum og fikk videre liv gjennom en lang rekke konserter på internasjonale konsertscener og festivaler, samt ECM utgivelse Siwan (2009), Nahnou Houm (2017) og Hafla (2022).

Konsertene spilles på Hamar teater 15.november, Rudi Gard 16.november, og Samfunnet på Gjøvik 18.november.

Les mer om Jon Balke – SIWAN her: facebook.com/magneticmusicproduction