Musikk i Innlandet

Inntur: Gjendine & Jørgine

Riksscenen & Musikk i Innlandet

Musikk i Innlandet samarbeider med Riksscenen for å gi publikum i Innlandet muligheten til å oppleve forestillingen om Gjendine og Jørgine. 

Forestillingen handler om to sjarmerende damer med bein i nesa. Samtidig, to veldig ulike damer. Den ene med mye eventyrlyst og ivrig etter å reise og se, mens den andre i stedet lot verden komme til seg. I denne konserten skal vi fortelle om jazz og storbyliv, folkemusikk og bygdeliv, Gjendine og Jørgine.

Jørgine Boomer (1887-1971) og Gjendine Slålien (1871-1972) kom begge fra enkle kår i Bøverdalen, i Gudbrandsdalen. Jørgine reiste over til Amerika, studerte og jobbet seg oppover og giftet seg med Lucius Boomer som ble hotelldirektør ved Waldorf Astoria hotell i New York. 

Bilder hentet fra bøkene «Gjendine» og «Jørgine Boomer» av Arvid Møller.

Lørdag 24.juni kl. 21.30
Landskappleiken, Lom

Fredag 30.juni kl. 20.00
Sørum gård, Stange

Lørdag 1.juli kl. 20.00
Vidarheimsalen, Tolga

Sammen drev de hotellet fram til hans død. Hun vanket i sosieteten i New York, sørget for at Frank Sinatra fikk fart på karrieren ved å gi han jobb ved hotellet som musiker, lyttet til Cole Porter mens han komponerte, kjente presidenter og kongelige og var høyt elsket av mange av sine spesielle gjester. Hun reiste flere ganger hjem til Bøverdalen og bygde seg en Villa Jotunheimen både der og i USA.

Bilder hentet fra bøkene «Gjendine» og «Jørgine Boomer» av Arvid Møller.

Gjendine derimot, var budeie og Edvard Griegs største kilde når det gjaldt folkemusikken. Hun forlot aldri sitt hjemsted til tross for frierier og tilbud om sangutdanning i utlandet. Hun trollbandt folk med sin sangstemme, hun var lystig og kjapp i replikken og kunne ikke leve uten fjellet rundt seg.

Camilla Granlien
Foto: Kulturfotografen AS
Camilla Granlien

“For løfte fram Innlandets rike historie gir vi publikum mulighet for å oppleve Gjendine og Jørgine. Dette er historien om to sterke kvinner som velger ulike livsvei og illustrerer et alltid samfunnsaktuelt tema hvor både valg og tilfeldigheter kan bestemme hva livet blir.”

Solbjørg Tveiten
Kunstnerisk leder, Musikk i Innlandet

Camilla Granlien

Camilla Granlien

Vokal
Mari

Mari Skeie Ljones

Fele
Alf Hulbækmo

Alf Hulbækmo

Piano
foto: Ingvild Skeie Ljones og Thor Egil Leirtrø

Camilla Granlien er utdannet folkesanger med en master i tradisjonskunst. Hun er oppvokst i Ringsaker og i dag bosatt på Lillehammer. Camilla har jobbet som frilansmusiker i snart 20 år med ulike band og prosjekter. Hun har gitt ut fem album i eget navn og deltatt på mange fler. Hun har fordypet seg i sangtradisjonen fra Gudbrandsdalen og Hedmarken og bruker folkemusikken både som utg.pkt. og inspirasjon i sine andre samarbeid. Hun har tonesatt diktere som Tor Jonsson, Olav Aukrust, Bjørnstjerne Bjørnson og skolebarn i ulike aldre på Lillehammer og i Gudbrandsdalen. Camilla har turnert mye med Den kulturelle skolesekken, Den kulturelle bæremeisen og Den kulturelle spaserstokken. Hun har gjort mange prosjekter sammen med barn og liker møtene og samarbeidene som oppstår i slike prosjekter. Camilla jobber i dag som frilans folkemusiker/sanger, låtskriver, kulturarbeider, prosjektleder, produsent, forteller og skuespiller og booker og arrangerer konserter og diverse prosjekt.

Mari Skeie Ljones er felespiller fra Lillehammer, bosatt i Oslo. Med Spring du fela spiller hun folkemusikkpoesi, med Svartevja tradisjonsmusikk fra Sør-Gudbrandsdalen og med Morgonfrosken og Annlaug Børsheim lyrisk barnemusikk. Mari har også spilt americana med Janne Hea, bygderap med Hagle og ny musikk med Ensemble 96. Og det er folkmusikken fra Gudbransdalen, og særlig Lillehammerdistriktet, som ligger nærmest hjertet.

Alf Hulbækmo er født på Tynset og oppvokst på Tolga. Det var der han begynte å spille i band, og i ungdomsårene levde han glade dager som rockekeyboardist. Så dro han til Sund på Inderøy og videre til Trondheim for å studere piano på jazzlinja, der han både ble med i, og danna flere egne prosjekter. Noen av disse var i perioder aktive med turneer og plateutgivelser, blant andre Siril & Alf (Jeg går og drømmer 2016), Titta Jag Flyger (Box Grater Kid 2016), Lumikide (Birthmark 2017) og Lillebror (Lillebror 2017). Han har i mange år også gjort musikalske samarbeid med bror Hans og foreldrene Tone og Hans Fredrik, som også har resultert i flere plateutgivelser. I Trondheim studerte han i tillegg komposisjon og kirkemusikk, og ble etter hvert med i en av Trondheim Jazzorkesters «composers workshops». I 2018 gikk dette samarbeidet enda lengre da han fikk et ettårig stipendiat for å sette sammen sin egen versjon av orkesteret og komponere en full konsert. Dette resulterte i verket «Skumringsbarda», som ble urframført i Molde Domkirke på Molde Jazzfestival sommeren 2019. I 2021 begynte han å jobbe som organist i Vågå, og i 2023 tok han over stillingen som kantor i Røros kirke.

Klikk på bildene
for å åpne galleri