Levi Henriksen er komponist, vokalist og frontmann i Levi Henriksen & Babylon Badlands, og har levd av å være utøvende kunstner siden 2005, samme år han ga ut sin debutplate under eget navn. «Herfra til Rockaway Beach». Siden den gang er det blitt i alt 10 utgivelser. I fjor kom både «Down below is the town I know» med Heart of Mary og diktplata «Alt det som ikke har lyd» med Henrik Maaurd.
Sammen med sitt faste backingband Levi Henriksen & Babylon Badlands har han siden 2016 gjort over 100 jobber, deriblant en Hedmarks turné i regi av Hedmarks Fylkeskommune, og flere jobber både i Nord-Norge og Trøndelag. Vårturneen i 2020 for å promotere fjorårets album «De utålmodige av hjertet», med start i Elverum 21. april og avslutning i Bergen 10. mai ble selvfølgelig avlyst. I 2018 ble han tildelt Vidar Sandbecks kulturpris for sitt virke som musiker, lyriker og forfatter, og ble samme år nominert til Edvardprisen som årets tekstforfatter.
Henriksen har også blitt tildelt Hedmarks Fylkes kulturpris, men dette først og fremst for sitt virke som forfatter. Han ble tildelt Bokhandlerprisen i 2004 for sin debutroman, og som første nordmann noensinne ble også Henriksen i 2017 tildelt den prestisjetunge litteræreprisen Acerbi i Italia. Han var bassist og låtskriver i Heart of Mary, som vant Ungdommens radioavis rockemønstring i 1988 med hans låt «Albert Einstein never lived in my hometown», og året etter ga bandet ut lpen «Greetings from Stuckville».
Siden 2005 har han gitt ut fire cder sammen med Thomas Mårud. «Herfra til Rockaway Beach», 2005, «Bang bang rett ned», 2007, «Det er her vi kommer fra», 2010 og «Langt sakte tog» 2012. I 2016 ga han som Levi Henriksen & Babylon Badlands ut «Det beste bandet i himmelen» produsert av Amund Maarud og gitt ut på sistnevntes selskap Snaxville. I 2017 ga han sammen med Babylon Badlands ut «Verden av i går» produsert av Henrik Maarud, som også produserte utgivelsen i 2019 «De utålmodige av hjertet». Henriksen har registrert over 200 titler hos Tono, de aller fleste skrevet alene, men også i samarbeid med Henning Kvitnes, Åge Aleksandersen, Håkon Ohlgren, Roger Grærsberg, Jørn Åleskjær, Henrik Maarud, Stian Carstensen og Ragnar Bjerkreim.
Kenneth Bjørdal. Session- og studiomusker. Keyboard. Han var tidligere med i Torgeir og Kjendisene og har vært profesjonell musiker de siste sju årene. Han har blant andre turnert med Claudia Scott, og har medvirket (som han vil i år) på Trine Reins julekonserter. Fra høsten 2018 har han vært fullverdig medlem i Babylon Badlands.
Finn Lilleseth. Trommer og kor. Han har i løpet av de fire siste årene gjort et hundretalls jobber med Levi Henriksen & Babylon Badlands, og spilt på alle bandets tre utgivelser. Han er en trommeslager fra Sør-Odal som var grunnlegger av Norges beste southernrock-band First’n’last som ga ut en LP i 1988, og han er også medlem av folkerockgruppa Loft som har gitt ut en CD og spilt på en rekke store festivaler landet over. Lilleseth har jobbet mye som sessionmusiker, og har spilt med Stephen Ackles, Trond Granlund og Jan Dahlen. Har også fartstid i Bjølsen Valsemølle og spilte blant annet på deres lp «Tider skal komme». Har også spilt med Levi Henriksen på utgivelsene «Det er her vi kommer fra» 2010 og «Langt sakte tog» 2012.
Morten Andressen har i løpet av de fire siste årene gjort et hundretalls jobber med Levi Henriksen & Babylon Badlands. Han er en bassist fra Kongsvinger som lenge har vært en grunnpilar i det lokale musikkmiljøet. Han har de siste tjue årene vært en semiprofesjonell musiker som har spilt med så forskjellige artister som Stephen Ackles og Geirr Lystrup. Har også spilt med Levi Henriksen på utgivelsene «Det er her vi kommer fra» 2010 og «Langt sakte tog» 2012, samt Levi Henriksen & Babylon Badlands utgivelser.
Anders Bøhnsdalen har i løpet av de fire siste årene gjort en hundretalls jobber med Levi Henriksen & Babylon Badlands. Han er en gitarist fra Kongsvinger. Spilte sammen med Henriksen i Heart of Mary som vant ungdommens radioavisrockemønstring i 1988 og året etter ga ut lpen «Greetings from Stuckville» og i fjor «Down below is the town I know». Har også medvirket på flere innspillinger med det norske indiebandet Ethnobabes. Har også spilt med Levi Henriksen & Babylon Badlands på alle tre album.
Atle Sponberg har markert seg som en av de mest interessante norske fiolinistene i dag. Han er aktiv som solist, kammermusiker og orkesterleder og har turnert overalt i Norge, og har reist på festivaler over hele Europa, i USA og i Australia. Atle Sponberg har vært solist med Oslo Filharmoniske orkester, Kringkastingsorkesteret, Bergen Filharmoniske, Norsk blåseensemble, Trondheim symfoniorkester, Trondheim solistene, Kristiansand symfoniorkester, Tromsø kammerorkester, Pori Sinfonietta i Finland, Nordbotten kammerorkester, Northern BBC Orchestra, Ulster Symphony orchestra.
Han har samarbeidet med dirigenter som Rolf Gupta, Ari Rasilainen, Walter Weller og Andrew Manze, Øivind Gimse, Terje Tønnessen, Bryden Thompson.
Som kammermusiker har han gjestet festivaler i England, Irland, Finland, Italia, Tyskland, Danmark, Sverige, Nederland, Australia og Norge.
Atle Sponberg har spilt med Adrian Brendel, Prya Mitchell, Christian Poltera, Kathryn Stott, Nicholaise Dautricourt, Jan Erik Gustavson,Alexander Sitkovetski, Piers Lane, Henning Kraggerud, Arvid Engegård, Juliet Jopling, Håvard Gimse, Øivind Gimse, Øystein Birkeland, Knut Erik Sundquist og Vertavokvartetten. Sponberg har en rekke CD utgivelser: Den kritikerroste CD-en ”Quietude” med Gjøvik Sinfonietta, Tango for 3, flere CD-er med Engegårdkvartetten og innspillinger med ny musikk av blant andre Antonio Bibalo og Randall Meyers og Ståle Kleiberg, Nikolai Appolyon. I tillegg har Sponberg lang erfaring og gjort seg bemerket innen tidligmusikk og argentinsk tango. Atle Sponberg er kunstnerisk leder for det profesjonelle orkesteret Innlandet Sinfonietta, spiller tango i en rekke ensembler, blant annet med bandoneonistene Marcello Nisinmann, Åsbjørg Ryeng, Andreas Rokkseth og Per Arne Glorvigen. Atle Sponberg spiller på en fiolin laget av Giovanni Battista Guadagnini i Milano i 1752 som er utlånt av Sparebankstiftelsen.
Thea K. Eriksen har med sine tre album vist at hun er en inderlig og ekte historieforteller. Anmeldere berømmer henne for å skrive om vanskelige tema som døden og kjærligheten, med tekster det er lett å kjenne seg igjen i. Thea K. Eriksen er vise/popsanger og låtskriver, bosatt på Lillehammer. Hun jobber til daglig som frilans musiker, kombinert med både sangundervisning og pedagogisk veiledningsarbeid i eget firma. Hun sier om seg selv: «Jeg er engasjert når jeg opplever at engasjementet kan gjøre dagene bedre for andre. Jeg er full av fart, hvis jeg opplever at farta kan føre til fremdrift, og jeg er full av kjærlighet til musikk, når jeg ser at musikk gjør en forskjell for folk.» Til tross for at Eriksen er bosatt på Lillehammer, så synger hun på sin opprinnelige nordlandsdialekt. Med den viser hun en formidlingsevne som hun har all grunn til å være stolt av. Eriksen lager musikk i et vise-landskap, der singer/songwriteren også henter inn impulser fra blant annet jazz.
Ingeborg Onstad kommer fra Øystre Slidre i Valdres. De siste tre åra har hun tilbrakt på musikklinja ved Gjøvik videregående skole, og til høsten skal hun studere musikk i Oslo. Hun synger og spiller langeleik, gitar og piano. Hun sier selv: “Det er veldig stas å være med på store musikalske prosjekter fordi det utfordrer meg på nye områder, og jeg gleder meg til dette samarbeidet med Musikk i Innlandet og Levi Henriksen.”
Orkestermusikere
Fiolin 1
Atle Sponberg
Kelly Lee
Joakim Rødbergshagen
Katinka Nilsen
Silje Bagge Bugjerde
Juliana Okstad
Olaf Aasen
Marieke Bettmann
Fiolin 2
Oda Holt Günter
Elisabeth Lie
Maren Nygård
Lars Strømmen
Ingrid Wisur
Amund Haugen Tusvik
Hilde Kolstad Huse
Bratsj
Angelika Karsrud
Einy Langmoen
Sunniva Tønnesen Norberg
Heidi Arnesen
Stefan Ali
Cello
Øyvind Gimse
Maria Alejandra Conde Campos
Siri Snortheim
Ida Malene Kvem
Bass
Steinar Haugerud
Du må være logget inn for å legge inn en kommentar.