foto: Kim Rognmo

Kontaktperson: Siri Snortheim

Telefon: 93236281

Low-Fly Quintet

Siri Snortheim – cello
Camilla Tømta – vokal
Skjald Lidsheim – trommer
Ole Gjøstøl – piano
Uri Sala – bass

Low-Fly Quintet er en jazzkvintett som er unik i norsk sammenheng. Deres originalmusikk kombinerer mellomkrigstidens jazz- og blues med flere av nåtidens sjangre. Med sitt originale utrykk lager kvintetten også nye og overraskende versjoner av standardlåter og byr alltid på forfriskende live-opplevelser.

LFQ lar seg ikke bare inspirere av eldre musikk samtidig som de skriver ny musikk, de blander de to konseptene sammen på en sømløs måte og skaper på den måten en forbindelse mellom fortid og nåtid. Oppland Arbeiderblad beskrev det slik: «Det er ikke hverdagskost å få nye låter pakket inn i papir fra førkrigstida, men denne gjengen gjør det, og de gjør det bra.»

Kvintetten har gitt ut to plater som har høstet strålende kritikker i inn og utland, og flere trillet sekser på terningen. Det sies at de er et liveband som overrasker, og har en unik evne til å engasjere publikum. Dette skjer ikke bare ved formidlingen av musikken med også ved historiefortellingen mellom låtene som binder det hele sammen.

På Innpuls 2022 ønsker Low-Fly Quintet å ta med seg materiale fra begge sine album, samt et par helt ferske låter som ennå ikke er innspilt.