foto: Alexander Rostad

Kontaktperson: Daniel Holen Berg

Telefon: 94820967

Theniyell

Daniel Holen Berg (Theniyell) – vokal og gitar
Benjamin Thon – gitar
Boye Pettersbakken – bass, kor
Fredrik Røberg Rogne, keys, kor
Kent-André Skinstad – trommer, pads

Beskriv opptreden/fremføring som kan være aktuell for Innpuls 2022: Theniyell er soloprosjektet til Daniel Holen Berg, en ung og lovende artist og låtskriver/komponist fra Gjøvik. I 2018 var han bl.a én av 12 artister fra hele Norge som fikk vise seg frem på bransjefestivalen GNIST på OverOslo – “et av landets mest ettertraktede showcases for talentfulle, unge artister med den rette gnisten“. Han har siden den gang holdt tempoet oppe; spilt på Notodden Bluesfestival, varmet opp for artister som Jan Eggum og Knut Anders Sørum, og startet opp prosjektet sitt Theniyell blant mye mer. Han har for øyeblikket gitt ut 2 singler under det nye prosjektet sitt, og planer om å gi ut mye mer i tiden som kommer. Med hovedfeste i pop-sjangeren, drar han også mye inspirasjon fra andre sjangere som tradisjonell rock, pop-punk og blues for å nevne noen, med ønske om å skape noe nytt og unikt for lytteren, men samtidig gjenkjennbart. Følelsene står i fokus, og de varierende lydbildene er med på å underbygge sterke temaer og hendelser som mange kan kjenne seg igjen i, direkte eller gjennom bruk av metaforer.

Skulle Theniyell opptre på Innpuls 2022, kan man vente seg et variert og fullpakka show. Det vil føles som en historie, med sine opp- og nedturer; rocka låter med trøkk, fart og mye energi, og følelser som skytes ut, men også såre og nedstrippa øyeblikk, hvor lytteren får tid til å puste ut, og ta til seg teksten.

«Theniyell – den tunge følelsen som bare ikke gir slipp. Den overveldende sensasjonen av hat, smerte og sorg som har bygget seg opp over lang tid … den siste dråpen som setter ting ut av balanse, og sender deg inn i en limbo, en sinnstilstand der ingenting betyr noe, og du bare vil skrike for full hals. Det er ikke noe rett eller galt lenger, bare en rå kraft av følelser som spyler ut, og det er ingenting som holder deg tilbake. Likevel forblir du stille.»