foto: Traktor

Kontaktperson: Johannes Skyberg

Telefon: 92635216

Traktor

Johannes Skyberg – bratsj
Nora Hannisdal – horn
Morten Christiansen Jota – bassklarinett
Gunnar Flagstad – piano
Kristin Fyrand Mikkelsen, – piano
John Ivar Knutzen – slagverk

Traktor tar leken på største alvor og elsker den musikalske kombinasjonen av søtt, salt og syrlig. Med andre ord, hva som kommer ut av Traktormaskineriet vet vi ikke, det er det som er så gøy. En konsert med Traktor er et sted utenfor den vante boksen. Med glimt i øyet og et uhøytidelig alvor, blandes sjangere like selvfølgelig som plogen vender jorda. I det ene øyeblikket synges det kabaret fra mellomkrigstiden, det spilles på sag eller sjongleres med usynlige baller. I det neste er det øyeblikk av pur skjønnhet eller samtidens kunst som tar all konsentrasjonen i rommet. Med en unik sound og formidling er Traktor noe helt for seg selv, det finnes ingen andre ensembler med en så rar og tøff besetning som bratsj, horn, bassklarinett, 2 pianoer og slagverk. Samtidig vil vi påstå at de har noe som passer for alle.

Traktor har i perioden 2019-2022 gjennomført 2 turnéer med prosjektet UNURBAN. På. Innpuls vil det være aktuelt å lage en spesialtilpasset variant av denne produksjonen, med det beste fra begge turnéene og noe nytt.

TRAKTORs prosjekt UNURBAN handler først og fremst om tilhørighet, og oppstod pussig nok helt samtidig med den mye omtalte regionreformen. Tilfeldig? Neppe. I samarbeid med nyMusikk Innlandet inviterte TRAKTOR seks anerkjente komponister til å skrive ny musikk til ensemblet, med tilhørighet som utgangspunkt. Selv Wikipedia-teksten om Innlandet har blitt til en egen komposisjon, som et surrealistisk skråblikk på dagens byråkratiske prosesser. Med begrepet unurban ønsker TRAKTOR å legge til rette for en lytteropplevelse uten normer og regler, slik som i følelsen som oppstår når man er knyttet til å leve i, eller kommer fra et sted som Innlandet.

«Språket hennes var UNURBAN; ikke slik som fra en person fra byen eller fra en forstad, og definitivt ikke fra en person fra bygda. Heller slik fra en som kommer fra et sted som omfatter alle disse stedene, men på et annet eksistensnivå. Et sted eller i en situasjon, der det er vanskelig å dømme hva som er rett eller galt. Det er nemlig ingen regler i et grått område.»
(Urban Dictionary)

TRAKTOR etablerte seg som ensemble i 2011. Siden har de stått bak flere kritikerroste produksjoner. Med den elleville opera-teater-standup forestillingen Testosteron (2018), ble mannefølelsene virkelig lagt under kniven. «At en livskrise kan skildres så hysterisk morsomt, kan kanskje bare oppleves når Traktor har en finger med i spillet» (Hamar Arbeiderblad). Livskriser skal nok kunne unngås når TRAKTOR begir seg inn i det UNURBANske musikklandskapet, men se ikke bort fra at lattermusklene kan bli utfordret også her…
Sammensatt av klassiske musikere på svært høyt nivå, har de produsert konserter og scenekunst med stort fokus på innovativ formidling, lekenhet og kvalitet. Bak produksjonene ligger ofte et langt arbeide i idé og konseptutvikling. Traktor har i senere tid vært aktuelle i samarbeid med nyMusikk Innlandet, Teater Innlandet og RingsakerOperaen.
Lenker: SOUNDCLOUD / YOUTUBE