Musikk i Innlandet
Ask Carol - Innpuls

Inndok: Ask Carol

Lyden er nyskapende og energisk. Ask Carol startet i 2016, og består av frontperson Karoline Strømshoved og trommis, gitarist og synthist Ask T. Borgen.

Ask Carol har turnert i land som Filippinene, Japan, Sør-Korea, Danmark, Sverige og Norge, varmet opp for blant annet Brian Jonestown Massacre og Datarock, spilt på bransjefestivalen SXSW to ganger, vært radiolistet på blant annet NRK P1, og gitt ut debut-EP på Grappa Musikkforlag.

Hva er planene for Ask Carol og har dere en drøm dere vil dele?

— Neste år har vi to hovedprosjekt, for det første skal vi spille inn og gi ut album nummer to. Det skulle vi egentlig vært godt i gang med nå, men det ble utsatt på grunn av innbrudd og sykdom i høst.

For det andre skal vi spille så mye som mulig live, både i Norge og resten av verden. Viktigst av alt blir en tur til bransjefestivalen SXSW i Austin, Texas. Der skal vi spille i mars, og vi håper det blir starten på en større USA-satsning.

Det bringer oss til en hårete drøm, som for neste år er en fullblods USA-turné. Over hele landet, med arbeidsvisa. Denne drømmen skal vi sørge for at blir virkelighet innen høsten 2023, og vi vil jobbe hardt for å legge grunnlaget under SXSW-turen i mars.

Fortell om låta i videoen fra Innpuls?

Denne låta heter “Pressure’s On”, og ble skrevet for lenge siden, før vi het Ask Carol. Det var helt i starten, ingen visste hva vi drev med, ikke en gang familie eller venner, ingen visst hverken at vi sang eller skrev egne låter.

Vi følte derfor et stort press, og valgte derfor å gjøre våre første konserter noen sinne så langt unna hjemme som mulig, nemlig i Sør Korea. Og ut av dette presset kom altså låta “Pressure’s On”.