Musikk i Innlandet
Bresk

Inndok: Bresk

Den rutinerte trioen Bresk fra Eina står bak den andre av flere videoer vi i Musikk i Innlandet har produsert fra Innpuls.

Progrocktrioen Bresk fra Eina har laget et konseptalbum om maleren Peder Balkes dramatiske liv. Albumet «A Journey Through the Life of Peder Balke 1804-1887» ble sluppet i januar i år. Peder Balke var fattiggutten som vokste opp på Helgøya midt i Mjøsa og gjorde en etter tidas målestokk usannsynlig klassereise.

Revolusjon, tilbakeslag og utfordringer lurte som regel rundt neste sving, men på høyden fant Balke tonen med den franske kongen og Balkes arbeider er den dag i dag utstilt i Louvre i Paris. Norsk progrock når en ny topp med denne musikalske tolkningen av livet til maleren Peder Balke. Vi slår av en prat med Lars Christian Narum.

Hva er planene fremover for Bresk?

— Vi håper å spille en del konserter neste år, festivaler og klubber i furet værbitt. Hadde vært gøy med en tur utenfor riksgrensen også, med tanke på at vi har fått fine anmeldelser av skiva i Nederland, Tyskland, UK og Italia. Vi får se hva som skjer.

Opptaket fra Innpuls er av låten «Sailing the Northern Coast». Fortell litt om bakgrunnen.

— Dette er låta fra konseptalbumet om maleren Peder Balke som skildrer hvordan han i 1832 seilte langs kysten i Nord-Norge, på reisen som ble formativ for hans kunstnerskap. Litt koralaktig Hammond flyter over bass og trommer og får etter hvert besøk av en Moog-synth. Vi lener oss litt mot svenske Merit Hemmingson og nederlandske Focus i det som er blitt vår signaturlåt.

Hvordan kan vi i Musikk i Innlandet best jobbe for dere?

— Jeg tror noe av det viktigste i dag, er hjelp til å gjøre regionens musikk og artister synlig, via moderne kanaler.

Bresk består av Peder Narum (trommer), Jon Anders Narum (bass) og Lars Christian Narum (tangenter).