Musikk i Innlandet
Damokles

Inndok: Damokles

Damokles: «Ikke en vanlig deppelåt. Den er fly forbanna, et kamprop, en utstrakt empatisk hånd om at vi utskudd må stå sammen og holde ut tilværelsen.»

Sandkassen til Oslo/Hamar-baserte Damokles har få sjangerregler, og inspirasjon hentes fra så mangt. Grunnlaget ligger nok i den mer emosjonelle delen av 90-tallets post-hardcore samt alternativ rock, krysset med dystopisk 80-talls post-punk. Damokles består av medlemmer fra Dunderbeist, This Sect, Melkeveien, KITE og Stonegard.

Damokles ble stiftet høsten 2019, og har siden oppstart hatt en nærmest manisk energi på låtskriverfronten. Som hør og bør fremføres musikken som om livet sto på spill, med like stort fokus på giftige hooks som på kreativ galskap.

Damokles slapp debutplata “Nights Come Alive” på Vinter Records 31 mars i år. Til strålende kritikker både i inn og utland. Bandet arbeider i skrivende stund med andrealbumet.

Hva er planene for Damokles fremover?

Vi gir ut oppfølgeren til fjorårets debutskive, “Nights Come Alive”, også denne gang på Vinter Records. Albumet heter “Swing, Pendulum, Swing”, det er ferdig og sendes til trykken i disse dager. Vi kommer til å kjøre et lignende løp som på førsteskiva med singler/musikkvideoer i forkant av andrealbumet. Det ble totalt syv singler med videos nå sist. Planlegger selvfølgelig så mye konsertaktivitet som overhodet mulig, og sikter mot å få satt opp gigs i det store utland. Spesielt Tyskland er et interessant marked for oss. Foruten dette, så er vi i gang med å spille inn materiale for album tre.

Fortell om låta i videoen fra Innpuls?

“Ms. Misanthropy” er i bunn og grunn en sang om depresjon, og hvordan det sakte kveler deg. Depresjon og selvmordstanker er noe flere av oss i bandet dessverre kjenner godt til. Vi har alt for ofte opplevd frafall. Vi har mistet venner og familie til dette. Da spesielt i de kreative kretsene, omgitt av musikere og kunstnersjeler som vi er. Men på sett og vis er ikke dette ei deppelåt. Jo, den er fly forbanna, men den er ment som et slags kamprop, en utstrakt empatisk hånd om at alle vi utskudd må stå sammen og holde ut tilværelsen.

Hvordan kan Musikk i Innlandet best jobbe for dere i bransjen?

Dere gjør allerede en god jobb! Vi storkosa oss under oppholdet, svært profesjonelt og hyggelig, med masse faglig input.

Damokles består av medlemmer fra Dunderbeist, This Sect, Melkeveien, KITE og Stonegard og på scenen under Innpuls står John Birkeland Hansen (trommer), Fredrik Ryberg (gitar), Kristian Liljan (bass), Gøran Karlsvik (vokal) og Ronny Flissundet (gitar).