Musikk i Innlandet
Dog Valley Fever

Inndok: Dog Valley Fever

Dog Valley Fever er en leken og folk-punkete trio med litt lopper i blodet og et arsenal av glefsende gloser som både kiler og treffer i mellomgulvet.

Med låter som «Rassister og miljøsvin», «Hællvette» og «Joggu meg daue før vi slutter og juge» er trioen fra Gjøvik blitt omtalt som et band med en agenda, enten de vil eller ikke.

Det skeive i samfunnet blir ofte levert med glimt i øyet og i musikken hører vi både begjær, motstand og råskap fra Dog Valley Fever.

Hva er planene fremover?

— Vi gir ut vårt første album, «Vi er joggu meg daue før vi slutter å juge», den 28.april. 10 låter med ufiltrert aspirasjon ispedd både alvor og noen doser mørk humor. I den forbindelse drar vi ut på en lignende konsertrute som på vårparten i fjor hvor vi blant annet turnerte Trondheim, Lillehammer, Oslo og Toten. Verre enda er at neste plate allerede er ferdigskrevet, så denne skal ganske snart spilles inn slik at vi kan dra ut på enda en tur med enda tøffere låter. 

Fortell om låta Dog Valley Fever spiller i videoen fra Innpuls?

— «Rassister og miljøsvin» er enkelt og greit en påminner om at visse skrudde formeninger om driften av Moder Jord endelig er i ferd med å dø ut. «Siste generasjon med rassister og miljøsvin er snart i grava, sænnheta dommes forsvinn, samtidig som dom sovner inn». Låta handler samtidig om syndebukkene vi trenger for å forklare egen bitterhet, hvor det siste stedet vi ofte leter er i oss selv. 

Hvordan kan Musikk i Innlandet best jobbe for dere i bransjen? 

Dytte oss inn på de lureste arenaene som finnes for vårt uttrykk.
Finne et godt management og evt booking som passer oss. 
Gi oss gode tips til steder å spille, vi er ikke kresne.

Dog Valley Fever består av Nils Jørgen Nygaard Kraft (gitar og sang), Uri Sala (kontrabass) og Sven Andreen (trommer).