Musikk i Innlandet

Inndok: halvor

Midt i pandemien slapp halvor albumet "Charades and Masquerades". På Innpuls stilte han med kruttsterkt band i ryggen, og de personlige låtene levde fritt live.

halvor og hans historie på «Charades and Masquerades» handler om perspektiv. Der en situasjon kan være noe vakkert og fint for noen, kan det for andre være et mareritt og totalt mørke. Perspektivet bestemmer hvilken side av saken du ser. Det vakre eller stygge. Det indre eller ytre. Lyset eller mørket.

Den siste konserten halvor gjorde før pandemien traff, var for et fullsatt Rockefeller. Drømmen om å spille på landets kanskje råeste scene gikk i oppfyllelse for furnesingen, med oppvarmingsjobb for islandske Ásgeir i februar 2020.

Konserten traff et beveget publikum med sitt særegne, ærlige og personlige uttrykk. Midt oppe i pandemien kom albumet “Charades and Masquerades” som halvor har jobbet med, sammen med produsent Sven Andréen i Klokkereint. 

Hva er planene fremover for halvor?

Skrive låter og fortsette jobben med nytt album, sammen med Klokkereint. Studiobobla er verdens beste sted, så jeg ser veldig fram til det.

Fortell litt om låta i videoen fra Innpuls?

Running Scared er en låt som beskriver en ganske usikker person, der bakken har rast unna og de fleste trygge holdepunkter er borte. Musikalsk og produksjonsmessig er den nok kanskje det råeste jeg har gjort. Graden av galskap og moro i studio med produsent Sven Andréen var helt ellevill. «Alt på 10» og «more is more». Kontrasten mellom de melankolske, såre versene og den grandiose slutten på låta gjør den til en favoritt i egen katalog.

Hvordan kan Musikk i Innlandet best jobbe for dere i bransjen?

I et lokalt perspektiv setter jeg stor pris på jobben MII gjør med brobygging og oppfordring til dialog og samarbeid. Det er så mye bra musikk og artister i regionen, og jeg håper MII kan være en god ambassadør ut i et større marked, både i inn- og etterhvert utland.

Med seg på scenen hadde halvor med seg Sjur Lundstein (keyboards), Sven Andréen (trommer), Jon Øyvind Nordby (bass) og Nikolai Grasaasen (gitar).