Musikk i Innlandet
Iwashere

Inndok: Iwashere

Iwashere startet som trio med prosjektet “Bridging Worlds” hvor låtene omhandler sterke personligheter fra amerikansk urbefolkning.

Martine Kraft har i en årrekke reist og besøkt forskjellige urbefolkningsnasjoner etter invitasjoner hun fikk gjennom sin musikk. Rett før verden stengte hadde Iwashere en konsert på Friscena med World Champion Jingle Dancer, Acosia Red Elk, som reiste fra Oregon for å starte “Bridging Worlds”-prosjektet.

Låtene er eksperimentelle og atmosfæriske, og med det norske nasjonalinstrumentet som melodifører. Martine Kraft fra Hunndalen benytter stort sett bare sin egen «Huldrefele» til dette prosjektet. Huldrefela har en ekstra bass-streng og oppgradert stemmemekanikk.

Hva er planene fremover?

Å få ferdig vårt første albumprosjekt “Bridging Worlds – One Song at a Time”. Vi håper også på å få spilt så mye som mulig. Kanskje aller helst å holde flere konserter på arenaer som er reservert den amerikanske urbefolkningen.

Fortell om låta dere spiller i videoen fra Innpuls?

Mye av musikken til Iwashere er inspirert av våre møter med den amerikanske urbefolkningen. Høsten 2018 ble vi invitert til å spille på Pine Ridge Indian Reservation i South Dakota.

Spesielt denne reisen satte dype spor i oss og resultert i flere Iwashere-melodier. På denne turen ble vi blant annet kjent med kunstneren Thurman Horse fra Oglala Sioux Tribe. En fantastisk kunstner med et stort smil og mange gripende historier. “Thurmans Morning Song” er inspirert av ham og kunsten hans som begge er fylt med vilje og et helt spesielt lys.

Hvordan kan Musikk i Innlandet best jobbe for dere i bransjen? 

Bidra til å skape et godt og variert kontaktnett innen bransjen, tipse om gode støtteordninger, finne gode konsert-muligheter. Fortsette det gode arbeidet for et skapende, inspirerende og mangfoldig musikkliv i Innlandet.

Med seg på scenen under Innpuls har Martine Kraft med seg Mattis Myrland (tangenter), Sven Andreen (trommer, programmering, perkusjon) og Nils Jørgen Nygaard Kraft (gitar og perk).