Musikk i Innlandet
Jadudah

Inndok: Jadudah

Jadudah ble etablert som et hardtslående indierockband i 2012 av Helle Larsen (Bærum) og Joakim Finstad Jenssen (Gjøvik).

Jadudah har de gjort seg bemerket med et skarpt, storslagent og atmosfærisk lydbilde, og bandet har vist unik meloditeft og en evne til å skape grandiose refrenger som setter seg på hjernen.

Etter debutalbumet “Strangers” (2015) har Jadudahs lydbilde utviklet seg i større grad over i et melankolsk pop-landskap, uten å miste råskapen som først gjorde dem bemerket. Låter som “Messed up” og “Never Look Back” har blitt rotert hyppig på NRK P3 og P13, og bandet er snart klar til å slippe ny musikk. Bandet har etter et hundretalls opptredener i landet etablert seg som et energisk og spennende liveband. Det hele toppes med Helle Larsens unike vokal, som med sin kraft og eleganse trollbinder publikum.

Hva er planene fremover?

Gi ut masse ny musikk og spille noen gigs. Første singel er denne, og den kommer ut 14. april. Så kommer det flere låter på høsten som vi håper folk vil like. Videre skal vi slippe et album som vi har jobbet med i lang tid og fortsatt jobber med. Men når albumet kommer har vi sluttet å si noe om. Dette fordi plata til stadighet har blitt utsatt pga pandemi og andre forhold.

Videre skal vi skal blant annet spille nord på festivaler i Kjøllefjord, Tromsø og Honningsvåg. Men det blir også litt spilling i Innlandet, noe som vi gleder oss enormt til.

Fortell om låta dere spiller i videoen fra Innpuls?

«The Club» handler, i bunn og grunn, om et ønske om å være noe man kanskje ikke helt er, og ikke tørre å gjøre det man har lyst til. Men så møter man noen som pusher deg og får deg til å gi litt mer faen. 

Hvordan kan Musikk i Innlandet best jobbe for dere i bransjen? 

Innpuls var et fantastisk tiltak. Vi har stor tro på at slike arrangementer kan hjelpe med artister med både eksponering og nettverksbygging. 

På scenen under Innpuls var: Helle Larsen (vokal), Joakim Heming Finstad Jenssen (gitar), Sverre Simonsen (gitar/synth), Tobias Solheim-Nilsen (trommer) og Patrick Jaklin (bass/synth).