Musikk i Innlandet
Kristin & Kvistum

Inndok: Kristin & Kvistum

Tidløs, jazzinfluert melodisk musikk med masse improvisasjon. Dette fikk publikum oppleve under Innpuls da Kristin & Kvistum fremførte sine låter.

— Komposisjonen vi spiller i videoen fra Innpuls heter «Foggy river» og er åpningssporet på plata til Kristin & Kvistum. Det er en skildring av ei dansende elv i morgentåka. All vår musikk har utgangspunkt i stemninger, og gjerne fra naturen, som vi begge ofte oppsøker.

Albumet «Acoustic» fra 2018 høstet gode kritikker fra et internasjonalt kritikerkorps og duoen har spilt mange konserter med dette programmet. Hovedtyngden av materialet fra konserten har de hentet fra hver sine tidligere plateutgivelser.

Halgrim Øistad i GD rullet en femmer på terningen i sin anmeldelse av albumet og skrev blant annet; «Temaet i «Foggy River» har et folketonepreg som en annen bruremarsj. «Skades dans» har en lett eggende puls som gjør at du så å si kan danse til. «Blue Monday» har en dvelende, blå stemning som sikkert kan framkalle høsten om det så er midt juni – for å trekke fram tre eksempler.

Om det kalles jazz, folketoner, lett popifisert kammermusikk eller noe annet, er mindre interessant. Sevaldsen viser igjen hvilken fin tone hun har i «hornet». Ei hel plate med lys sopransaks kan være krevende, men her låter sopranen fyldig og behersket. Kvistums pianospill er delikat og melodisk. Samspillet er ganske sømløst, og lyden er utsøkt klar.»

Les hele anmeldelsen her

Hva er planene fremover for Kristin & Kvistum?

— Vi jobber for tiden litt med våre soloprosjekter og andre konstellasjoner, men med «Acoustic» lagde vi oss et univers som vi lett kommer tilbake til og som alltid vil være aktuel for oss å gjøre så fort anledningen byr seg. 

Hvordan kan Musikk i Innlandet best jobbe for dere i bransjen?

— Musikk i Innlandet kan hjelpe oss med synliggjøring, sånn at vi kan være aktuelle for konserter, festivaler og andre  arrangementer hvor musikken er i fokus.