Musikk i Innlandet

Inndok: Mattis Myrland

Melodisk teft, poetiske, direkte tekster over et spennende elektronisk underlag; Mattis Myrland fra Hov i Land har én fot i verdensmusikken og én i popmusikken.

Dette er tydelige tegn i Mattis Myrland sitt albumprosjekt «Beautiful Fanatic». Han har utgitt fire singler, og albumet kommer ut i sin helhet i 2023.

Hva er planene fremover, Mattis Myrland?

Beautiful Fanatic er en eksperimentell låtskrivings-katalysator under kontinuerlig utvikling. I nærmeste framtid planlegger vi flere opptredener live. Både i solo- og trio-format. Lokalt betyr det blant annet på Mårråstund ved Mjøsa. Det skjer på Peder Balke-senteret 24.juni. Vi planlegger nye singelslipp fra det kommende albumet til høsten. Samtidig videre utvikling av egen videoproduksjon.

Fortell om låta dere spiller i videoen fra Innpuls?

«The Greatest Source» er en indre monolog, en meditasjon over det lyse og det mørke i oss. Om dem og meg. Skam og frigjøring.

Hvordan kan Musikk i Innlandet best jobbe for dere i bransjen?

Synliggjøring, som Innpuls og denne videoproduksjonen er et svært godt eksempel på. Og som faglig sparringspartner, idémaker og kurator er MII gull verdt for oss.

Med seg på scenen under Innpuls har han Sven Andréen (elektronikk, samples, trommer/perkusjon) fra Gjøvik og Haldor Røyne (el.gitar, synthbass) fra Oslo. Under konserten vises filmproduksjon ved Mattis Myrland og Ellinor Myskja Balke.