Musikk i Innlandet
Morten Reppesgård

Inndok: Morten Reppesgård – Prophets and Pianos

Morten Reppesgård fra Gjøvik er pianist, keyboardist og produsent. På Innpuls delte han av sitt prosjekt "Prophets and Pianos".

Morten Reppesgård har vært musikalsk leder og/eller musiker for en rekke norske artister, som Inger Lise Rypdal, Lene Kongsvik Johansen, Lars Bremnes, Gaute Ormåsen, Christian Ingebrigtsen, Sissel Kyrkjebø og Odd Nordstoga — for å nevne noen. Han har også vært kapellmester på flere større oppsetninger,

I tillegg har han vært produsent på plateinnspillinger. Blant andre; Eva Dons — «Under Iskanten», Anders Wyller — «Save a kiss for the troubadour», Inger Lise Rypdal/Viggo Sandvik — «Prøysen og øss», Kjetil Rostad — «My humdrum days» og Thea K Eriksen — «Et juleevangelium», «Himmelfestivalen» og «Et kjærlighetsbrev», Hilja «Hvor ble regnet av?»

Morten er fast ansatt som lærer ved Musikkfolkehøgskolen Viken. Der underviser han blant annet i låtskriving og piano.

Fortell om stykket dere spiller i videoen fra Innpuls.

— Stykket vi spiller i videoen heter «Invisible». Jeg ser alltid for meg bilder når jeg lager musikk. Her ser jeg for meg et eldre ektepar. Det er ganske detaljert det jeg ser. Kort fortalt: Han sitter og betrakter henne mens hun kjemmer håret. Akkurat som han har gjort i mange tiår. De har levd et langt liv sammen. Tatt mange valg, og snakket om alt med unntak av en ting. Det er ett tema i rommet som har vært usynlig for dem i alle år. Men begge vet at nå er det snart uungåelig å ikke snakke om det.

Hva er planene fremover for Morten Reppesgård?

— Å få spille på Innpuls-festivalen var et ordentlig puff i baken for oss. Vi ønsker å spille inn låtene og ta dem med på scenen, og har planer om å få gjort det ganske snart.

Hvordan kan Musikk i Innlandet best jobbe for dere i bransjen?

— Musikk i Innlandet kan bidra til å gjøre musikken vår synlig. Vi ønsker å fremføre musikken på konserter og festivaler, og trenger hjelp til å komme dit med dette prosjektet. Hjelp til å skrive søknader, og sette oss i kontakt med de det måtte gjelde.

Under Innpuls deltok Reppesgård med “Prophets and pianos” og med seg på scenen hadde han Børre Flyen (trommer og perkusjon), Marius Reksjø (bass) og Ole Jørn Myklebust (trompet og elektronikk).