Musikk i Innlandet

Videopremiére: Theniyell

Theniyell er soloprosjektet til Daniel Holen Berg, en ung og lovende artist og låtskriver/komponist fra Gjøvik. Se hans opptreden på Innpuls 2022 nå!

Følelsene står i fokus hos Theniyell. De varierende lydbildene er med på å underbygge sterke temaer og hendelser som mange kan kjenne seg igjen i. Direkte eller gjennom bruk av metaforer.

Under Theniyells opptreden på Innpuls fikk man se et variert og fullpakka show. Det føltes som en historie, med sine opp- og nedturer. Rocka låter med trøkk, fart og mye energi. Følelser som skytes ut, men også såre og nedstrippa øyeblikk. Øyeblikk der lytteren får tid til å puste ut, og ta til seg teksten.

Hva er planene fremover for Theniyell? 

Planene er å gi ut mye ny musikk i tiden som kommer. Gjennom et samarbeid med Sven Andréen i Klokkereint studio har vi fått produsert virkelig unik musikk. Jobbet med nye konsepter og idéer som jeg gleder meg stort til å vise frem. Vi har først og fremst jobbet med en EP som nå straks er klar til å gis ut. Så ser frem til å gi ut det. Muligens kommer en EP nummer to. Theniyell holder også konsert på Mårråstund den 5. August, og så håper vi på mer konserter og spilling så klart. 

Fortell om låta dere spiller i videoen? 

“Cold” er en låt jeg skrev helt tilbake i slutten av 2017. Det var den første singelen jeg ga ut gjennom Klokkereint. Den gang under navnet mitt, Daniel Holen Berg. Det er en låt som omhandler sterke følelser, indre konflikter, og tapt kjærlighet. To personer med en tydelig sterk tilknytning. Hvor den ene har gitt opp og stengt seg inne, mens den andre ikke ønsker å gi slipp. En som er villig til å gjøre alt i håp om at ting kan bli som det en gang var. “Cold” startet som en noe rolig låt med kun vokal og gitar. Over årene har den utviklet seg stadig til det dere nå hører gjennom Theniyell med fullt band i ryggen. 

Hvordan kan Musikk i Innlandet best jobbe for dere i bransjen? 

Arrangementer og møteplasser som Innpuls, som har fokus på eksponering og nettverksbygging, er til meget stor hjelp. Generell synliggjøring for artister og prosjekter er avgjørende. Jeg er meget takknemlig for arbeidet MII gjør, samt mulighetene de gir, og håper de fortsetter i retningen de er på vei. 

Med seg på scenen har han Benjamin Thon (gitar), Boye Pettersbakken (bass), Petter Prestmarken og Kent-André Skinstad (trommer og pads).