Musikk i Innlandet
Traktor

Inndok: Traktor

Innlandsensemblet Traktor tar leken på største alvor og elsker den musikalske kombinasjonen av søtt, salt og syrlig. Hva som kommer vet vi ikke, og det er gøy.

En konsert med Traktor er et sted utenfor den vante boksen. Med glimt i øyet og et uhøytidelig alvor, blandes sjangere like selvfølgelig som plogen vender jorda. I det ene øyeblikket synges det kabaret fra mellomkrigstiden, det spilles på sag eller sjongleres med usynlige baller. I det neste er det øyeblikk av pur skjønnhet eller samtidens kunst som tar all konsentrasjonen i rommet. 

Februar 2022 slapp Traktor sitt debutalbum «Unurban». Musikken er skrevet av Stine Sørlie, Agnes Ida Pettersen, Eyolf Dale, Sven Lyder Kahrs, Kaja Bjørntvedt og Audun Kleive. Hør mer om albumet i Musikkrommet, NRK Radio, se link nederst i saken.

Hva er planene fremover for Traktor?

— Vi gleder oss veldig til at vi til høsten skal ta opp igjen vår elleville sceniske produksjon Testosteron med Frank Havrøy. Og så blir det spennende å arbeide skapende med nye prosjekter. Og ikke minst spille konsert på festivalen Innpust (nyMusikk) i september. 

Fortell om komposisjonen dere spiller i videoen fra Innpuls?

(NO) DANS 20/21 er et stykke som Agnes Ida Pettersen skrev til Traktor til prosjektet UNURBAN. Tittelen kan jo bety at det er en slags norsk dans? Vi synes i hvert fall vi kan høre hint av dette i musikken! 

Hvordan kan Musikk i Innlandet best jobbe for dere i bransjen?

Musikk i Innlandet bør jobbe med å styrke arrangørkompetansen i hele Innlandet. Innpulsfestivalen er en fin arena og bransjetreff. Vi tenker også at Musikk i Innlandet kan gå inn som co-produsenter for å bidra til nyskaping i musikkfeltet.

Se og lytt til Traktor under Innpuls 2022. Med en unik sound og formidling er Traktor noe helt for seg selv, det finnes ingen andre ensembler med en så rar og tøff besetning som bratsj, horn, bassklarinett, 2 pianoer og slagverk. På scenen står Magnus Boye Hansen (bratsj), Nora Hannisdal (horn), Morten Christiansen Jota (bassklarinett), Gunnar Flagstad (piano), Kristin Fyrand Mikkelsen (piano) og John Ivar Knutzen (slagverk).

Hør om Ensemble Traktor sin rykende ferske utgivelse i Musikklivet 28.02.23 i NRK Radio (fra 39 min).

Søndag 05.03 kan dere høre Traktor på «Spillerom» i NRK Radio.